udruga@angelus.ba       ++387 (0)63 820-370

Završeni su radovi na uređenju senzorne sobe

Kako smo i najavili, objavljujemo fotografije netom završene senzorne sobe. Obećanje smo ispunili. Završetkom prve faze izgradnje i opremanja senzorne sobe projekt logičnog naziva "Opremanje senzorne sobe" priveden je kraju. Zahvaljujući donaciji Ministarstva za rad, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo i uz potporu Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH senzorna soba zasjala u punom sjaju.

Opširnije: Završeni su radovi na uređenju senzorne sobe

Opremanje senzorne sobe

Senzorna soba je uobičajen naziv za prostoriju u kojoj se djeca potiču da im senzorna integracija profunkcionira kako bi ona moglo bolje i kvalitetnije reagirati na podržaje koje dobivaju izvana. "Ovaj vid terapije pogodan je za djecu s raznim teškoćama u razvoju (djecu iz autističnog spektra, s poremećajem koncentracije i hiperaktivnošću, sa senzornim oštećenjima, djecu usporenog kognitivnog razvoja itd.) Senzorna soba se sastoji od različitih elemenata koji potpomažu stimulaciju osjetila sluha, vida, dodira, okusa i mirisa, ali i osjetila propriocepcije i ravnoteže" (klinfo.rtl.hr).

Opširnije: Opremanje senzorne sobe

EDUFEEDBACK TERAPIJA: Udruga "Angelus", prvi u BiH

Udruga Angelus za svoje članove uvodi novi program terapije kroz tehnologiju edufeedback koja kombinira skeniranje moždanih impulsa, kognitivne vježbe i tehniku oblikovanja ponašanja. Pioniri smo u primjeni ove tehnologije u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući vrijednoj donaciji naših sumještana i prijatelja iz Njemačke osigurana su sredstva za nabavku Play Attention uređaja čija je vrijednost doseže blizu 6.000 KM.

Opširnije: EDUFEEDBACK TERAPIJA: Udruga "Angelus", prvi u BiH