udruga@angelus.ba       ++387 (0)63 820-370

Centar za socijalni rad i udruga Angelus na zajedničkoj radionici

Dana 13.02.2017. godine održana je radionica u prostorijama Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Angelus“ na temu poplava. Radionica je dio projekta izrade Plana djelovanja centra za socijalni rad Domaljevac u vanrednim situacijama, koji je realiziran uz potporu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, te UNICEF-a kao donatora. 

Plan djelovanja Centra za socijalni rad Domaljevac prema stanovništvu u izvanrednim situacijama izazvanim prirodnim nepogodama, u prvoj fazi to jest fazi pripreme Centra za djelovanje u izvanrednim situacijama predviđa edukativno-kreativne radionice sa djecom na temu poplava.

Prilikom radionice djeca korisnici usluga Udruge Angelus su sa članovima tima za izradu plana razgovarali o poplavama i naravno kroz slikovit način prikazali njihova iskustva u poplavama.

Djeca su uglavnom poplavu opisivali kao nešto stravično, pričali su o evakuaciji iz svojih domova, i naravno složili su se da su tokom vanredne situacije bili kod prijatelja, neki su promijenili više lokacija i da su bili dobro prihvaćeni od strane svojih prijatelja, ali unatoč svemu jedva su čekali da se vrate svojim domovima i svakodnevnici.

Prilikom održavanja radionice ravnateljica Centra za socijalni rad općine Domaljevac-Šamac Katarina Špionjak i djelatnica Centra Vesna Anđić uručili su donaciju pribora za pisanje i crtanje Udruzi, koji je osiguran u sklopu projekta.

U nastavku su planirane edukativno – kreativne radionice u vrtiću i školi.

Ispod donosimo par fotografija načinjenih u vrijeme radionice.